Here it is... my first cheesecake!
1 package digestive biscuits
2 tbs butter
2 tbs cinnamon
1 tbs water
600 grams of fresh cheese
400 ml créme fraiche
7 eggs
100 ml (0.4 cups) sugar
juice and zest of 1 lemon
1tbs vanilla sugar
Heat the oven into 150 C/300F. Crush the biscuits in a blender and add melted butter, water and cinnamon. Spread on the bottom and on the sides of a springform cake pan. Beat the cheese soft in a stand mixer (or with a hand mixer). Add créme fraiche and mix well. Add the eggs one by one and mix well in between. In the end add the lemon juice and zest, sugar and vanilla sugar. Pour on top of the crust and bake for 40-50 minutes or until firm. I let it bake for over an hour.
Aikas kiva blogi sulla! :) Täälläkin keittiössä syntyy vaikka minkälaisia leipomuksia ja blogeissa tulee kierreltyä enemmän ja vähemmän, mutta omaa blogia en ole saanut ajatusvaihetta pidemmälle! Mukava lueskella, mitä kaikkea (toisessa) opiskelijakeittiössä syntyy :)
ReplyDeleteKiitos kovasti! Nyt on ollu blogi tämän talven vähän paitsiossa, juurikin niiden opiskelujen ja niistä johtuvien kiireiden takia, mutta jospa taas pääsisin vauhtiin kun kesä koittaa :) Toivon kyllä, että opiskelijakeittiöstä tippuu se etuliite pois kesän kynnyksellä :)
ReplyDelete